ЕМИТЕР 10-12/2018

Година:

2018


Број на списание:

198


Издавач:

ЕМИТЕР

Печатено издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

200 денари / 3,30 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

100,00 денари / 1,60 € 


Статии во овој број:

Електроника: Таурус 20-SSB QRP трансивер (2); Универзални ППК од ЕМИТЕР; Астрономија и астронаутика: Дали идејата за мултиуниверзум е научна фантазија?; Во потрага по доказот за мултиуниверзум; Дали нашиот универзум е привилигиран во мултиуниверзумот?; Научна фантастика: Nightflyers; Информатика: Опасноста наречена IoT; Оптичко или ласерско глувче?; HIQ - Паметен дом, луксуз или заштеда; Аудио и видеотехника: Технологија на видеопроектори; Архитектура и градежништво: Топлинска изолација на надворешни фасадни ѕидови (3); Електроника: Школа за електроника: Релаксациски осцилатори (4); Автоматизација на процес на приготвување ајвар (2); Аудио и видеотехника: Metaxas&Sins; Телекомуникации: Радиоаматерски портабл активности; Астрономија и астронаутика: Живот посветен на науката; Енергетика: 10 илјади сончеви покриви од СИЕТО; Полнење на плински боци за домаќинството; Автомобилска техника: Првата Македонска автомобилска реплика; Електрични возила (2); Аеронаутика: Патнички авиони со батерии во наредните 20 години; Електротехника: Ограничена серија на дупчалки AEG POWER TOOLS; Физика: Научниците креирале ”течна светлина”; Дали е детектирана поголема брзина од светлинската; Медицина: Мрзата ни е во гените; Безжични импланти; Столарство: Самоградба на плакар; Уводник: ЕМИТЕР повторно со печатено издание; + многу кратки информации од сите области на науката и техниката и Писма од читаели со одговори од нашите стручњаци.

 

Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.