Емитер 12/2013

Година:

2013


Број на списание:

185


Издавач:

ЕМИТЕР

Печатено издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

130 денари / 2,10 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

65,00 денари / 1,10 € 


Статии во овој број:

ЕЛЕКТРОНИКА: Собен термометар со 30 LED-диоди; Аудиозасилувач со PCL86; ОМНИБУС: We Wish You a Marry Christmas And a Happy New Year! со Гаџетите на Дедо Мраз; АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Килибарниот зајак пристига на Месечината; ИНФОРМАТИКА: Одбрана од кибер нападите – основни принципи и начини; АВТОМОБИЛСКА ТЕХНИКА: Мало, многу сериозно и смело автомобилче; АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: ИСОН – мистериозната комета; ЕЛЕКТРОНИКА: Детектор за електромагнетно зрачење; Школа за електроника: Експериментирање со протоборд; ИНФОРМАТИКА; SiSoftware Sandra 2014; Makerbot Replicator 2 – од имагинација до 3Д-реалност!; ХЕМИЈА: Трнливиот пат до соларно производство на водород; Интервју со д-р Катерина Бачева, "Најдобар млад научник" за 2012 година; АРХИТЕКТУРА И ГРАДЕЖНИШТВО: Македонски правилник за енергетски карактеристики на згради (2); АУДИО И ВИДЕОТЕХНИКА: Аудиоснимач Zoom H6; SONY – make.believe; Broadcast Pix Flint: интегриран професионален систем ”End – to – End”; ЕЛЕКТРОТЕХНИКА: Циркулар на батерии BHS 630RFE; Милвоки – почетоци, историја, производи; МЕДИЦИНА: Колоректален карцином; ОМНИБУС: Нобеловци за 2013; + Многу кратки информации од сите области на науката и техниката...

Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.