Емитер 5/2013

Година:

2013


Број на списание:

179


Издавач:

Емитер

Печатено издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

130 денари / 2,10 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

65,00 денари / 1,10 € 


Статии во овој број:

ЕЛЕКТРОНИКА: Дигитален ехо-реверб процесор EERev-4 (3); ИНФОРМАТИКА: Таблети за кога не ве боли глава; АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Егзопланетски систем со 2 "водени" планети!; АУДИО И ВИДЕОТЕХНИКА: Малото височество HDR-AS15; Операциона сала: Звучници од нашите читатели – Dan co. Ltd; ЕЛЕКТРОНИКА: SG3524 – Доајен на ИШМ; Едноставен полнач на мобилни телефони со SG3524; МЕТАЛСТВО И МАШИНСТВО: Водоводни системи (3); Топловодно греење (1); ФОТОТЕХНИКА: Тест: Fujifilm Finepix F770EXR – вистинско "ѕверче"!; АВТОМОБИЛСКА ТЕХНИКА: Справување со издувните гасови; АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Астрономите откриле нова категорија црни дупки; АУДИО И ВИДЕОТЕХНИКА: NAB Show 2013 – Поизводи на иднината со содржини креирани за интернет; Изложба "Аудиотехника – професија, страст и уметност"; Cambridge Audio дојде во Македонија!; ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ: Петта генерација; ЕЛЕКТРОНИКА: Изработка на работна околина и проект во IAR развојната апликација (1); Школа за електроника: Дигитален универзален инструмент (2); ИНФОРМАТИКА: FaceLift за Raspberry PI медија плеер; Како да го користиш сопствениот компјутер како веб-сервер; МЕДИЦИНА: Заблуда или вистина за високиот холестеролот; ОМНИБУС: Многу кратки информации од сите области на науката и техниката...

Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.