Емитер 1/2013

Година:

2013


Број на списание:

175


Издавач:

ЕМИТЕР

Печатено издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

130 денари / 2,10 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

65,00 денари / 1,10 € 


Статии во овој број:

АУДИО И ВИДЕОТЕХНИКА: Операциона сала: Подобрување на звучникот Ei HSR; ЕЛЕКТРОНИКА: Микроконтролери базирани на ARM (1 дел); Оптичка врска преку RS232C-порта; АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Судир помеѓу универзуми!; АВТОМОБИЛСКА ТЕХНИКА: Баланс на снага на ото-мотор; ИНФОРМАТИКА: Што беше што во 2012-та; Факти и митови за перформансите на вашиот PC; АЕРОНАУТИКА: Иркут МС 21; АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: До каде стаса потрагата по егзоаналогија на нашата Земја?; ЕЛЕКТРОНИКА: Универзален гитарски предзасилувач; НА ГРАНИЦА НА НАУКАТА: Апокалипса 2012: Крај на апокалипсата; ИНФОРМАТИКА: Интел на CES2013; 3Д скенери; ЕЛЕКТРОНИКА: Школа за електроника: Аналогно-дигитални конвертори (5); Полнач на батерии со струја на полнење до 2A; Новости од електрониката; Едноставен полнач за NiCd-батерии; МЕТАЛСТВО И МАШИНСТВО: Кранови и нивен принцип на работа (1 дел); АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Нашата галаксија ќе се судри со галаксијата Андромеда; АУДИО И ВИДЕОТЕХНИКА: Нови видеосвичери од Сони; Atomos нинџа, теренски видеорикордер; ИСТОРИЈА И АРХЕОЛОГИЈА: Чудниот човеколик фосил Australopithecus sediba; БИОЛОГИЈА: 10 најинтелигентни животни; Храна на иднината; АВТОМОБИЛСКА ТЕХНИКА: Дизел гориво од шеќер; МЕДИЦИНА: Имунолошки суперклетки за лечење леукемија; ОМНИБУС: Многу кратки информации од сите области на науката и техниката...

Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.