Емитер 12/2012

Година:

2012


Број на списание:

174


Издавач:

ЕМИТЕР

Печатено издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

130 денари / 2,10 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

нема  


Цена:

65,00 денари / 1,10 € 


ЕЛЕКТРОНИКА: Регулирање на брзина на DC-мотор според Back EMF метода; РОБОТИКА: Автономен робот за играње друштвена игра; ОМНИБУС: Хоо-хо-хо!; АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Радикално нова хипотеза за потеклото на сатурновите прстени; ИНФОРМАТИКА: Колку е моќен вашиот Андроид уред?; МЕТАЛСТВО И МАШИНСТВО: Спојување материјали со фрикционо заварување; НА ГРАНИЦА НА НАУКАТА: Апокалипса 2012: Пламени јавачи по небото; ЕЛЕКТРОНИКА: Температурен конвертор за дигитален мултиметар; Бас-експандер со симетрично напојување; Ханс Камензинд: волшебникот на 555-ката; ИНФОРМАТИКА: Intel Xeon Phi; HP Deskjet Ink Advantage 3515; Новогодишно украсување и божикно сурфање; МЕДИЦИНА: Примена на наночестички од злато во лекување рак; МЕТАЛСТВО И МАШИНСТВО: Тешка механизација; АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Земјата ноќе; Мраз на Меркур!; АУДИО И ВИДЕОТЕХНИКА: GoPro HERO3: Black Edition Action Camera; Седум работи кои треба да ги има секој снимател; Ваше лично кино насекаде!; ЕЛЕКТРОНИКА: Школа за електроника: Аналогно-дигитални конвертори (4); Ограничувач на струја; Новости од електрониката; Индикатор за мрежен напон; ИНФОРМАТИКА: Corsair Neutron и Neutron GTX solid - state дискови; Првиот 6-ватен процесор за микросервери од Интел; Физика: Тајната на песочните кули; ОМНИБУС: Многу кратки информации од сите области на науката и техниката... и Годишен индекс на написи за 2012 година

Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.