Емитер 9/2012

Година:

2012


Број на списание:

171


Издавач:

ЕМИТЕР

Печатено издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

130 денари / 2,10 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

нема  


Цена:

65,00 денари / 1,10 € 


ЕЛЕКТРОНИКА: Дигитален регулатор на моќност на AC потрошувачи; Далечински прекинувач со инфрацрвени зраци; АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Гравитациски леќи; ИНФОРМАТИКА: Последната надеж за вашите податоци!!!; МЕТАЛСТВО И МАШИНСТВО: Изработка на кована ограда; АРХИТЕКТУРА И ГРАДЕЖНИШТВО: Проект CEPHEUS и нула енергетска куќа; ФИЗИКА: Енигмите на времето (3. дел): Патување во иднината; Дали неутрината се побрзи од светлината?; ИНФОРМАТИКА: Skype на Македонски јазик; ЕЛЕКТРОНИКА: Активна стерео лауднес контрола; АВТОМОБИЛСКА ТЕХНИКА: Изработка на затинки; НА ГРАНИЦА НА НАУКАТА: Апокалипса 2012: Дванаесетта планета; АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Ин мемориам Нил Армстронг; Астероидот Веста одблизу; Истражувачите од НАСА откриле нов вид извори на гама-зраци?; АУДИО И ВИДЕОТЕХНИКА: ЛОИ 2012 во Лондон – Олимпијада од дигитална ера; Сони со 5 награди на ЕИСА 2012; ASIXXION Camcorder на JVC секогаш спремен за акција; ЕЛЕКТРОНИКА: Новости од електрониката; За ознаките EMC, LVD, и CE; Тестер на ЛЕД диоди; Школа за електроника: Аналогно-дигитални конвертори (1. дел); ЕЛЕКТРОТЕХНИКА: Дупчалка на батерии MAKITA BDF444RFE; ЕНЕРГЕТИКА: Електрична енергија од вируси; ИНФОРМАТИКА: Нови додатоци од HP за новата училишна година; МЕДИЦИНА: Бактериите и нашето здравје; Зошто ми е срцето забрзано?; ОМНИБУС + Многу кратки информации од сите области на науката и техниката...

Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.