Емитер 10/2012

Година:

2012


Број на списание:

172


Издавач:

ЕМИТЕР

Печатено издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

130 денари / 2,10 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

нема  


Цена:

65,00 денари / 1,10 € 


ЕЛЕКТРОНИКА: Подобрен ESR-метар (1); АСТРА: модел на интелигентен робот-истражувач ; ИНФОРМАТИКА: IDF 2012 Сан Франциско; ФИЗИКА: Енигмите на времето (4): Патување во минатото; АВТОМОБИЛСКА ТЕХНИКА: Автомобилски светилки; АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Мини црни дупки; ЕЛЕКТРОНИКА: Едноставен контролор на ниво на течности во резервоари; Школа за електроника: Аналогно-дигитални конвертори (2); ИНФОРМАТИКА: Тест: Fujitsu Ultrabook; NAGIOS – апликација за системски и мрежен мониторинг; НА ГРАНИЦА НА НАУКАТА: Апокалипса 2012: Интерни планетарни закани; ФОТОТЕХНИКА: Тест: SONY Alpha SLT-A77; АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Нова дефиниција за АЕ; Најнова потврда за постоењето на темната материја; АУДИО И ВИДЕОТЕХНИКА: T2 iDDR – интелигентен Дигитален Диск Рикордер на Grass Valley Осветлување за 3Д видео; ЕЛЕКТРОНИКА: Аларм за фрижидер; Новости од електрониката; ИНФОРМАТИКА: Mалина по малина – суперкомпјутер!; Проблем со споделување датотеки кај Windows 7; МАКЕТАРСТВО И МОДЕЛАРСТВО; Два светски купа во слободнолетачки модели; ОМНИБУС + Многу кратки информации од сите области на науката и техниката...

Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.