Емитер 7-8/2013

Година:

2013


Број на списание:

181


Издавач:

Емитер

Печатено издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

180 денари / 2,90 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

90,00 денари / 1,50 € 


Статии во овој број:

ЕЛЕКТРОНИКА: Звучен билборд; Микроконтролери од серијата PIC16F87x (1); ИНФОРМАТИКА: Прва Андроид апликација; АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Хигсовиот бозон отвори ново пророштво за крајот на светот!; АУДИО И ВИДЕОТЕХНИКА: Проект: звучник Timpani-10; АВТОМОБИЛСКА ТЕХНИКА: Чисти издувни гасови; АЕРОНАУТИКА: Поликарпов По-2; АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Радиосигнали од другата страна на космосот; БИОЛОГИЈА: Откриен најстар фосил од приматите; ЕЛЕКТРОНИКА: Својства на оперативниот систем Linux во реално време (1); ЕЛЕКТРОТЕХНИКА: Неверојатниот Тесла (2): 125 години превласт на Теслиниот систем на полифазни струи; ЕНЕРГЕТИКА: Направи сам мини-ветерница; ИНФОРМАТИКА: PHO.TO; ИСТОРИЈА И АРХЕОЛОГИЈА: Тиванаку – цивилизација од Андите; ЕЛЕКТРОНИКА: Школа за електроника: Винов осцилатор со операциски засилувач; Детектор за кратки бранови со засилувач; МЕТАЛСТВО И МАШИНСТВО: Топловодно греење (3); ФОТОТЕХНИКА; Како да употребувате филтри и предлеќи; Вашето трето око; АВТОМОБИЛСКА ТЕХНИКА; Изложба на класични возила БИТФЕСТ – 2013; АУДИО И ВИДЕОТЕХНИКА: Blackmagic Design DeckLink Studio; Микрофон JonyShot со парабола; 7 работи што треба да ги направите пред да тргнете на снимање; ИНФОРМАТИКА: QR code; HP Notebook 650 PC; МЕДИЦИНА: Суви очи; Несоницата му штети на здравјето; ОМНИБУС: Одберете вистинско хоби; + Многу кратки информации од сите области на науката и техниката...

Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.