ЕМИТЕР 7-12/2019

Година:

2019


Број на списание:

201


Издавач:

ЕМИТЕР

Печатено издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

200 денари / 3,30 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

100,00 денари / 1,60 € 


Уводник: Групна претплата за училишта и факултети; Омнибус: Кратки ингормации; Нобелови награди за 2019; Прапорците силно ѕвонат, новогодишнижелби се ројат; Астрономија и астронаутика: Дали метанот на Марс е знак за постоење живот?; Нов вид космички објект; Привршува изградбата на телескопот Џејмс Веб; Водата на Земјата е постара од Сонцето; Аеронаутика: Ултралесен авион ФК 12 Комет; Информатика: Интелигентни агенти за пребарување преку интернет; Осум интересни тајни за мобилните телефони; Стратегии на маркетинг огласи за интернет рекламирање (1); Лансиран Facebook Pay; Нова техника за шпионирање - смарт ТВ; Најдобрите антивирусни програми во 2019; Аудио и видеотехника: Дигитални видеокомпресии (2); Проект: Звучници Tubular Bells; Телекомуникации: Дејвид Сарноф и раѓањето на АМ радиото; Векторски РФ-анализатори; Електроника: Двопојасна активна свртница со delay, shelf и notch (1); Едноставни CMOS аларми (1); Радиоаматерски CW-радиофар; Детектор на вибрации; Економичен релеен прекинувач; Школа за електроника: Осцилатор со два транзистора; Автомобилска техника: Подмачкување на тркалачките лежита; Макетарство и моделарство: Scalemates; Научна фантастика: Патување на Месечината; Физика: Патување низ времето е можно?; Квантна биологија; Медицина: Заблуди, измами, вистини: Храната на клетките; Роботика: ВИ и работните места...

Повеќе

 

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.