ЕМИТЕР 4-6/2019

Година:

2019


Број на списание:

200


Издавач:

ЕМИТЕР

Печатено издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

200 денари / 3,30 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

100,00 денари / 1,60 € 


Колумна: Сонцето не е подеднакво на сите; Омнибус: Кратки информации; Астрономија и астронаутика: Месечини избегани од нивните планети; Џиновскиот скок на прекрасната пустелија; Аполо 11 и теориите на заговор; Аеронаутика: Кој е вистинскот творец на турбомлазниот мотор?; Информатика: Компјутерските системи во Аполо 11; Совршено лажни видеа направени од вештачка интелигенција?; Дигитални докази; Дали сите паметни домови се исти?; FaceApp - променете го виртуелно стилот, возраста и полот; Фототехника: FujiFilm X-A3 - фотокамера без визир, за инфлуенсери; Аудио и видеотехника: Развојот на диџејската вештина и нивната опрема; Дигитални видеокомпресии (1); Електроника: DJ контролер за комерцијални музички софтвери; Школа за електроника: Едноставен детектор на влага и вода; Едноставен аларм со две зони; Детектор за растојание; Телекомуникации: Дали сте подготвени за новата 5Г-технологија?; Архитектура и градежништво: Топлинска изолација на надворешни фасадни ѕидови (5); Макетарство и моделарство; Макетите на Аполо 11 – 50 години подоцна; Автомобилска техника: Ситроеновата Дијана; Научна фантастика: Foundation  од Исак Асимов; Медицина: Заблуди, измами, вистини: Заблудите за витаминот Д (2)...

 

Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.