Емитер 2/2013

Година:

2013


Број на списание:

176


Издавач:

ЕМИТЕР

Печатено издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

130 денари / 2,10 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

65,00 денари / 1,10 € 


Статии во овој број:

ЕЛЕКТРОНИКА: Детектор за лилјаци; АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Обликот на универзумот; БИОЛОГИЈА: Еволутивниот пат на системот за вид; АЕРОНАУТИКА: Авионите на иднината веќе се проектираат (1); АВТОМОБИЛСКА ТЕХНИКА: Мерење на компресија на ото-мотор; АУДИО И ВИДЕОТЕХНИКА: Колку гласно е премногу гласно?; Операциона сала: Подобрување на звучникот Ei HSR 140 (2); ЕЛЕКТРОНИКА: TDA8560 – Максимална моќност на аудиозасилувач напојуван од автомобилски акумулатор; Микроконтролери базирани на ARM (2); ЕУРЕКА: Аномална динамика; ИНФОРМАТИКА: Microsoft Surface Pro; Софтвер за чистење регистри – freeware, се разбира; Виртуелни конекции за реални бенефити; ЕЛЕКТРОНИКА: Новости од електрониката; Школа за електроника: Основи на дигиталниот свет; Што прават емитерџиите: Нашиот Љупчо од Шведска; Склоп за вклучување резервно светло; Луксузно внатрешно осветлување за автомобил; МЕТАЛСТВО И МАШИНСТВО: Кранови и нивен принцип на работа (2); АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Вода во небула во која започнува формирање нова ѕвезда; ФОТОТЕХНИКА: Мал влог за осетно подобар квалитет!; МЕДИЦИНА: Повозрасни мајки – поумни деца; Мала молекула ги наведува клетките од ракот на самоубиство; ОМНИБУС: Многу кратки информации од сите области на науката и техниката...

Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.