Емитер 8-9/2014

Година:

2014


Број на списание:

192


Издавач:

ЕМИТЕР

Печатено издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

180 денари / 2,90 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

90,00 денари / 1,50 € 


Статии во овој број:

Кратки информации; Sci-Tech времеплов; 9 милијарди планети со услови за живот во Млечниот Пат (1); Дали cloud деловниот софтвер е решение за вашата организација; Вовед во PHP (2); Уред кој ќе го промени светот - 3D печатач; Тест: LG G3 - новото ”ѕвере” на LG; Тест: Sony Alpha ILCE-A5000 - мало не значи лошо; Совети за избор и користење на фонтови за видеопроектори; Тест: Компјутерски звучници Gamebird, Genius и Philips; 140W засилувач со LM3886T во паралелна врска; Електронски мозочен стимулатор (1); Индикатор за акумулаторска батерија од 12V; Повеќебојна светлечка ѕвезда; Школа за електроника: Алфану­ме­рички LCD индикатор - дисплеј (3); Новости од електрониката; Конструирање за почетници (2); Перформански и карактеристики на автомобилите; Liquid Piston X2 моторr SVS; Збор-два за пневматиците; Геотермална енергија и топлински пумпи; Детекција на метанол во алкохолни пијалаци; Термовизија (2); CMK Фолксваген и нејзини деривати; Рибарството во Македонија; Лути пиперки и користа од нив; Витамин K2

Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.