Емитер 6/2013

Година:

2013


Број на списание:

180


Издавач:

Емитер

Печатено издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

130 денари / 2,10 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

65,00 денари / 1,10 € 


Статии во овој број:

ИНФОРМАТИКА: Мобилна револуција или тупаница по носот?; ЕЛЕКТРОНИКА:Изработка на работна околина и проект во IAR развојната апликација (2); Синусен сигнал-инјектор; МЕТАЛСТВО И МАШИНСТВО: Топловодно греење (2); ФИЗИКА: Дали брзината на светлината е физичка константа?; АЕРОНАУТИКА: Air Tractor AT-802; АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Пионерите на астронаутиката; АУДИО И ВИДЕОТЕХНИКА: Операциона сала: Звучници од нашите читатели – Ig or Ei; ЕЛЕКТРОНИКА: Наједноставен ФM-радиоприемник; ИНФОРМАТИКА: Што е сигурно, сигурно е..; МЕДИЦИНА: Гените не се судбина; И украси и чувари на здравјето; МЕТАЛСТВО И МАШИНСТВО: Изработка на водоводни системи (4); ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ: Токивоки за уживателите на активности во природа; ТВ-дигитализација во Македонија; ФОТОТЕХНИКА: Сликај… поврзи… сподели!; АУДИО И ВИДЕОТЕХНИКА; Rosco LitePad Loop Pro комплет; Иднината на телевизијата е во синергијата со интернетот; ЕЛЕКТРОНИКА: Школа за електроника: Дигитален универзален инструмент (3); ИНФОРМАТИКА: ESET Smart Security 6; Заработка со вашиот паметен телефон; ИСЕФ Интел во чест на науката и техниката; ХЕМИЈА: Среќен роденден македонска киселино C30H46O4!; ОМНИБУС: Многу кратки информации од сите области на науката и техниката...

Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.