Емитер 5/2014

Година:

2014


Број на списание:

190


Издавач:

ЕМИТЕР

Печатено издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

130 денари / 2,10 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

65,00 денари / 1,10 € 


Статии во овој број:

ЕЛЕКТРОНИКА: PIC дисплеј за компјутер; 200W Hi-Fi засилувач во класа Д (3); МЕДИЦИНА: Заблуди, измами и вистини: Измамата наречена Zapper; ИНФОРМАТИКА: L3VPN преку IPv6; АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Откриена првата егзопланета од типот "Земја"; Дали гравитациските бранови се показател за мултиуниверзум?; ЕЛЕКТРОТЕХНИКА: Промена на долно ребресто црево од машина за перење; ЕЛЕКТРОНИКА: Стерео предзасилувач со фреквентен коректор; ИНФОРМАТИКА: Промена на LAN приклучок; ЕНЕРГЕТИКА: Енергетска ефикасност (5); АВТОМОБИЛСКА ТЕХНИКА: Успешно претставување на СОУ "Гошо Викентиев" во Германија; Летото доаѓа – проверете го клима-уредот; ЕКОЛОГИЈА: Пречистителна станица за отпадни води (3); АУДИО И ВИДЕОТЕХНИКА: Nab Show 2014; Barco кино-проектори, видеодисплеи и системи за презентација; ЕЛЕКТРОНИКА: Школа за електроника: Алфанумерички LCD дисплеи; ИНФОРМАТИКА: Што е сигурно, сигурно е...; Call Block – андроиден мелем за мобилните маки!; АРХИТЕКТУРА И ГРАДЕЖНИШТВО: Обука на енергетски контролори; ОМНИБУС: Пет децении натпревари на Млади истражувачи на Македонија; Sci-Tech времеплов; + Многу кратки информации од сите области на науката и техниката...

Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.