Емитер 4/2013

Година:

2013


Број на списание:

178


Издавач:

ЕМИТЕР

Печатено издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

130 денари / 2,10 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

65,00 денари / 1,10 € 


Статии во овој број:

ЕЛЕКТРОНИКА: Часовник со 28 светлечки диоди; Дигитален ехо-реверб процесор EERev-4 (2); ИНФОРМАТИКА: Направи сам домашен медија плеер со Raspberry Pi; АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Мистеријата на галактичкото јато Абел 520; АУДИО И ВИДЕОТЕХНИКА: Операциона сала: Најстариот Ei HSR звучник; ЕЛЕКТРОНИКА: Испитување и полнење на NiCd и NiMH акумулаторски батерии на едноставен начин; 40 години симулација на електронски кола со SPICE; ИНФОРМАТИКА: Медијански филтер; IDF 2013 Пекинг; ФОТОТЕХНИКА: Тест: FUJI FINEPIX S4300; МЕТАЛСТВО И МАШИНСТВО: Изработка на водоводни системи (2); АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Кеплеровата супернова ни открива нови сознанија; Астероидни појаси околу ѕвездата Вега; АУДИО И ВИДЕОТЕХНИКА: SignWall – видео ѕид; Sony AWS-G500E – аудио/видео свичер во "актен" чанта; БИОЛОГИЈА: CCD – болест која ги уништува пчелите; ЕЛЕКТРОНИКА: Школа за електроника: Двопојасен регулатор на бојата на тонот; ИНФОРМАТИКА: Android Smart Tv Box; Kaspersky со чекор од седум милји; Поврзете ја иднината!; МЕДИЦИНА: Штетна ли е сончевата светлина?; ФИЗИКА: Сепак, неутрината не се побрзи од светлината!; РОБОТИКА: ROBOMAC 2013; ОМНИБУС: Многу кратки информации од сите области на науката и техниката...

Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.