Емитер 11-12/2014

Година:

2014


Број на списание:

194


Издавач:

ЕМИТЕР

Печатено издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

180 денари / 2,90 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

90,00 денари / 1,50 € 


Статии во овој број:

ЕЛЕКТРОНИКА: Дигитален фреквенцметар со нумеричка обработка (1); Едноставен детектор на лага; АУДИО И ВИДЕОТЕХНИКА: Gauder Akustik – германски High-End во Македонија; НА ГРАНИЦА НА НАУКАТА: Мистериите на смарагдната плоча; ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ: 70 години Македонско радио (1); ОМНИБУС: Дедо Мраз, Дедо Мраз, донеси џиџе и кај нас! АВТОМОБИЛСКА ТЕХНИКА: Управување со сите четири тркала; АЕРОНАУТИКА: Скокови од работ на вселената; АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: 9 милијарди планети со услови за живот во Млечниот пат (3); Лендерот Филе се спушти на кометата 67P/C-G; ИНФОРМАТИКА: Запознавање со Java; ЕЛЕКТРОНИКА: Електронски ламби за почетници (1); Светлечки тетраедар; ОМНИБУС: Нобеловци за 2014; ИНФОРМАТИКА: Вовед во PHP (4); Android 5; Златни правила за долг век на оптичките дискови; Инфографика во 5 чекори; МЕДИЦИНА: Дигитализација и 3Д-печатење во стоматологијата; Гугл работи на создавање таблетка што ќе открива рак; МЕТАЛСТВО И МАШИНСТВО: Конструирање за почетници (4); КОЛУМНА: И железото има душа; ЕЛЕКТРОНИКА: Новости од електрониката; Школа за електроника: Релаксациски осцилатори (2); ОМНИБУС: Sci-Tech времеплов; Макинова 2014; + Многу кратки информации од сите области на науката и техниката...

Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.