Емитер 4-6/2017

Година:

2017


Број на списание:

197


Издавач:

Емитер ДОО

Печатено издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

200 денари / 3,30 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

100,00 денари / 1,60 € 


Статии во овој број:

Електроника: Таурус 20 - SSB QRP трансивер (1); Автоматизација на процес на приготвување ајвар (1); На граница на науката: Заблуди, измами и вистини: Дали Земјата е рамна плоча?; Автомобилска техника: Електрични возила (1): Можности и карактеристики; Омнибус: Заблуди, измами и вистини: Дали теоријата е докажана? Астрономија и астронаутика: Седум земјолики планети околу џуџеста yвезда; Дали европско-руската мисија ЕгзоМарс заврши предвреме?; Биг-Бенгот не постоел?; Аеронаутика: Конкорд или современа бајка за Трнорушка; Информатика: Позитивно хакерство; Вирален маркетинг; Трајно архивираље на податоци; Автоматско бришење на приватни податоци од веб-прелистувачи; Аудио и видеотехника: Операциона сала: Подобрување на звучниците Wharfedale Valdus 500; Радиоприемник со MP3 плеер Lepai LP-A7USB; Телекомуникации: 70 години Македонско радио (3); Електроника: Школа за електроника: Релаксациски осцилатори (5); 10 популарни YouTube канали за практична електроника; Столарство: Изработка електрична гитара (3); Макетарство и моделарство: Бродомодел Билјана; Металство и машинство: Конструирање за почетници (7); Автомобилска техника: Редовен мал сервис; Работна температура на моторот; Архитектура и градежништво: Топлинска изолација на надворешни фасадни ѕидови (2); Медицина: Вистината за една голема невистина; Колумна: За природните закони + многу кратки информации од сите области на науката и техниката и Писма од читаели со одговори од нашите стручњаци. 

Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.