Емитер 10/2014

Година:

2014


Број на списание:

193


Издавач:

ЕМИТЕР

Печатено издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

130 денари / 2,10 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

65,00 денари / 1,10 € 


Статии во овој број:

ЕЛЕКТРОНИКА: Електронски мозочен стимулатор (2); АУДИО И ВИДЕОТЕХНИКА: Амстердам IBC 2014; Сликовен сензор и неговата улога во квалитетот на видеото; ИНФОРМАТИКА: Интел девелопер форум Сан Франциско 2014; АВТОМОБИЛСКА ТЕХНИКА: Воздушно потпирање на автомобилите; АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Интервју со Милтон Веинрајт: Докажав дека постои живот надвор од Земјата!; 9 милијарди планети со услови за живот во нашата галаксија (2); ЕЛЕКТРОНИКА: ФМ мини-прислушкувач; ИНФОРМАТИКА: Дали иднината на ИТ-индустријата зависи од Windows 10?; МЕДИЦИНА: Електрична стимулација на мозокот; ФОТОТЕХНИКА: Тест: Olympus Stylus 1x – фотоапарат за разгалени потрошувачи; МЕТАЛСТВО И МАШИНСТВО: Конструирање за почетници (3); ХЕМИЈА: Да учиме од најдобрите: Светска олимпијада по хемија; АЕРОНАУТИКА: Хеликоптер Ми-17; ЕЛЕКТРОНИКА: Школа за електроника: Релаксациски осцилатори (1); Уред за мерење на мали отпори; ИНФОРМАТИКА: Вовед во PHP (3); Како да го заштитите својот блог; МЕДИЦИНА: Супернамирници против рак на простата; МАКЕТАРСТВО И МОДЕЛАРСТВО: Празник на воздухопловното моделарство; КОЛУМНА: Фалсификуван свет; ОМНИБУС: Sci-Tech времеплов; 160 години од раѓањето на Пупин; + Многу кратки информации од сите области на науката и техниката...

Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.