Емитер 6-7/2014

Година:

2014


Број на списание:

191


Издавач:

ЕМИТЕР д.о.о.

Печатено издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

180 денари / 2,90 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

90,00 денари / 1,50 € 


Статии во овој број:

ЕЛЕКТРОНИКА: 200W Hi-Fi засилувач во класа Д (4); Регулатор за AC колекторски електромотор; МЕТАЛСТВО И МАШИНСТВО: Конструирање за почетници (1); Карактеристики и елоксирање на алуминиум; КЛИМАТОЛОГИЈА: Втора голема климатска промена во историјата на Земјата?; АУДИО И ВИДЕОТЕХНИКА: Операциона сала: Компјутерски звучници Genius SP-HF 1250B; АВТОМОБИЛСКА ТЕХНИКА: Резервни делови – лесен избор или кошмар?; АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Неутроните, клуч за разрешување на природата на темната материја и темната енергија?; АУДИО И ВИДЕОТЕХНИКА: Тест: Камера HDR-AS100 - забава за целото семејство; ЕЛЕКТРОНИКА: Симулатор на присутност за заштита од кражба; ИНФОРМАТИКА: Вовед во PHP (1); ФИЗИКА: Термовизија (1): ХЕМИЈА: Ревизија на периодниот систем на елементите; АЕРОНАУТИКА: Едрилица за основна обука “Цеглинг”; ЕУРЕКА: Ирационални хиперстимулативни психомоторни и повратни кортико-перцептивни реакции – причини за малигни болести на човекот; ИНФОРМАТИКА: 10 одлични Wordpress додатоци за дизајнерите; Sony Movie Studio 13; АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Мистерија наречена “аномалија на прелетот”; АВТОМОБИЛСКА ТЕХНИКА: Збор-два за дизајнот на автомобилите; АУДИО И ВИДЕОТЕХНИКА: Основни аудиоалатки; ЕЛЕКТРОТЕХНИКА: Безбедност за вашите прсти кога работите со циркулар; ЕЛЕКТРОНИКА:  Новости од електрониката; Школа за електроника: Алфанумерички LCD индикатор – дисплеј (2); МЕДИЦИНА: Вештачки панкреас налик на iPod; Адаптогени – супербилки за заштита од стрес и за опоравување; Халотерапија; ОМНИБУС: Sci-Tech времеплов; + Многу кратки информации од сите области на науката и техниката...

Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.