Емитер 11/2013

Година:

2013


Број на списание:

184


Издавач:

ЕМИТЕР

Печатено издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

130 денари / 2,10 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

65,00 денари / 1,10 € 


Статии во овој број:

ЕЛЕКТРОНИКА: Одблиску: Аудиозасилувачи од класа Д; ФМ-радиоприемник со ламби (2); ИНФОРМАТИКА: Research@Intel и ERIC 2013 - француска врска за иднината; АУДИО И ВИДЕОТЕХНИКА; Проект: HI-FI звучник TNT-15 HI-FI; ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ: Светлината како информатички медиум или дали Li-Fi е новиот Wi-Fi?; АВТОМОБИЛСКА ТЕХНИКА: Skyactiv технологија (2); АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Ноемвриско хибридно затемнување на Сонцето; ЕУРЕКА: Меѓународните истражувачи на македонскиот фронт; ЕЛЕКТРОНИКА: Микроконтролерите од серијата PIC16F87x (4); Школа за електроника: Напонски стабилизатор TL431; ИНФОРМАТИКА: AMD во тропски горештини!; Прелистувач Opera; ИСТОРИЈА И АРХЕОЛОГИЈА: Праисториска палафитна населба "Мрдаја" во Дојранското Езеро; МЕТАЛСТВО И МАШИНСТВО: Млазни пумпи; ФИЗИКА: Хигсовиот бозон и енигмите на универзумот; ФОТОТЕХНИКА: Тест: Sony Cyber-shot DSC-QX100 – инстаграм никогаш не изгледал поубаво; АУДИО И ВИДЕОТЕХНИКА: Следна генерација на видео рутери; МЕДИЦИНА: Грипот се плаши од сончевиот витамин; ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ: VRay – нов тип антена за GPS; ЕЛЕКТРОТЕХНИКА: Нова батерија МАКИТА BL1840 18V/4Ah; ОМНИБУС: Технома 2013; Макинова 2013; + Многу кратки информации од сите области на науката и техниката...

Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.