Емитер 11/2012

Година:

2012


Број на списание:

173


Издавач:

ЕМИТЕР

Печатено издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

130 денари / 2,10 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

нема  


Цена:

65,00 денари / 1,10 € 


ЕЛЕКТРОНИКА: Подобрен ESR-метар (2); Универзален терморегулатор; Бас-експандер; АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Чудните облици на планетарните маглини; НА ГРАНИЦА НА НАУКАТА: Апокалипса 2012: Закани од Сонцето; ФОТОТЕХНИКА: Тест: PENTAX K-30; АВТОМОБИЛСКА ТЕХНИКА: Масти за подмачкување; МЕТАЛСТВО И МАШИНСТВО: Направете сами проточен болјер во склоп на сопствено парно греење; АУДИО И ВИДЕОТЕХНИКА: Тест: Диктафон SONY ICD-TX50 - ем убав, ем паметен; NEX-FS700 професионален камкордер на Sony; ИНФОРМАТИКА: Kaspersky PURE 2.0…чиста работа!!; Мора ли да биде Microsoft за да биде Office?; АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Егзопланета во животна зона околу бинарен ѕвезден систем; Длабок увид во геологијата на Марс; ФИЗИКА: Квантна телепортација; Зрачењето е штетно за микроелектронските уреди; АУДИО И ВИДЕОТЕХНИКА: MiniBurst 128/256 LED преносливо светло; ЕЛЕКТРОНИКА: Школа за електроника: Аналогно-дигитални конвертори (3); Новости од електрониката; ИНФОРМАТИКА: Софтвер за одржување PC – WinZip System Utilities Suite; Македонскиот суперкомпјутер во служба на индустријата и науката; МАКЕТАРСТВО И МОДЕЛАРСТВО: Државно првенство во категорија РУ-модели Ф-3-Ј; МЕТЕОРОЛОГИЈА: Сенди – слика на иднината која нè очекува?; ОМНИБУС: Технома 2012; Макинова 2012; Нобеловци за 2012 година + Многу кратки информации од сите области на науката и техниката...

Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.