Емитер 10/2013

Година:

2013


Број на списание:

183


Издавач:

ЕМИТЕР

Печатено издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

130 денари / 2,10 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

65,00 денари / 1,10 € 


Статии во овој број:

ЕЛЕКТРОНИКА: Што прават емитерџиите?: Лампашки засилувач President Audio GM70 SE; ФМ-радиоприемник со ламби (1); ИНФОРМАТИКА: Поглед кон IDF2013 Сан Франциско; АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Детектирана експлозија од соединување на два небески објекта; ФОТОТЕХНИКА: FujiFilm XM1 дигитален фотоапарат од границата; МЕТАЛСТВО И МАШИНСТВО: Топловодно греење (5); АВТОМОБИЛСКА ТЕХНИКА: Skyactiv технологија (1); ИНФОРМАТИКА: BitTorrent Client-софтвер; АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Енигмата на тунгуската експлозија разрешена?; ЕЛЕКТРОНИКА: Школа за електроника: Засилувачи со комплементарни транзистори; Светски мини-приемник; Микроконтролерите од серијата PIC16F87x (3); ИНФОРМАТИКА; Андроид 4.4 KITKAT; Сложеното на едноставен начин!; Новите Inspiron модели од Dell; АУДИО И ВИДЕОТЕХНИКА: Реј Долби - човекот кој одново го измисли кино-звукот; Sony Bravia 4K Ultra HD TV KD-65X9005A; Слушен тест: President Audio GM70 SE; МЕДИЦИНА: Здрава замена за месо; Тајни симптоми на стрес; ЕЛЕКТРОТЕХНИКА: Ударна дупчалка Makita BHP 459; МАКЕТАРСТВО И МОДЕЛАРСТВО: FAI светски купови "Прилеп 2013" и "Македонија 2013"; ПСИХОЛОГИЈА: Среќата и потрагата по неа; ОМНИБУС + Многу кратки информации од сите области на науката и техниката...

Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.