Емитер 7-8/2012

Година:

2012


Број на списание:

170


Издавач:

ЕМИТЕР

Печатено издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

180 денари / 2,90 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

нема  


Цена:

90,00 денари / 1,50 € 


ЕЛЕКТРОНИКА: Електронски мерач на бакнежи; Работно место на хоби-електроничар; ФИЗИКА: Што по откритието на Хигсовиот бозон?; Енигмите на времето (2. дел): Дали времето имало почеток и дали ќе има крај?; ФОТОТЕХНИКА: Alpha Nex-7 – технолошки триумф на Sony; НА ГРАНИЦА НА НАУКАТА: Апокалипса 2012: Планетата Икс; АВТОМОБИЛСКА ТЕХНИКА: Нови ЕУ – налепници за автомобилски пневматици; АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Генезата на светлината; "Тропските" езера на Титан ја објаснуваат појавата на животот?; ИНФОРМАТИКА: Бесплатни антивирусни програми; Гугл Андроид 4.1 – "Желе бонбона"; Главно оправдани очекувања; ЕЛЕКТРОНИКА: Серво-тестер; Регулатор на светлина за "неонка"; МЕТАЛСТВО И МАШИНСТВО: Постапки на заварување – предности и недостатоци; ЕНЕРГЕТИКА: Историјат на разладните уреди; АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Големата задача на Војаџер; Мисијата Mars Science Laboratory пред старт; ИНФОРМАТИКА: MSI поглед на Ivy Bridge; Tablet? Notebook?... Ultrabook!!!; VDSL2 – следниот чекор во комуникациите; Primera Bravo 4102 Disk duplikator; Првиот суперкомпјутер на ФИНКИ; ФИЗИКА: Енигмите на времето (2. дел): Дали времето имало почеток и дали ќе има крај?; ЕЛЕКТРОНИКА: Новости од електрониката; Индикатор на ниво на течност; Школа за електроника: Аналоген амперметар и волтметар (3. дел); Летна школа "Дизајн на вградливи микрокомпјутерски системи 2012"; АВТОМОБИЛСКА ТЕХНИКА: Еко-возење; Електричниот камион на Сименс; АУДИО И ВИДЕОТЕХНИКА: Sony HDR-PJ760V Camcorder со вграден проектор; ЕЛЕКТРОТЕХНИКА: Циркуларна пила LH 1200FL; МЕДИЦИНА: Енергетски пијалаци; Со правилна исхрана се забавува стареењето; МАКЕТАРСТВО И МОДЕЛАРСТВО: Хартиена макета на МиГ – 21; FAI светски куп и 52. Државно првенство во ракетно моделарство; ОМНИБУС: + Многу кратки информации од сите области на науката и техниката...

Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.