ЕМИТЕР 7-12/2020

Година:

2020


Број на списание:

202


Издавач:

ЕМИТЕР

Печатено издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

200 денари / 3,30 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

100,00 денари / 1,60 € 


УВОДНИК: 25 години ЕМИТЕР; ОМНИБУС: Кратки информации; АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Патување во Сонцето; Обиди да се објасни најголемата мистерија на универзумот; АЕРОНАУТИКА: Њујорк – Лондон за 1 час?; ИНФОРМАТИКА: Стратегии на маркетинг огласи за интернет рекламирање (2); EnGenius решение во облак за менаџирање со мрежи; Како 5G ќе создаде нови можности и предизвици;  Кога кликот е побрз од паметот; Освежување на Windows 10; АУДИО И ВИДЕОТЕХНИКА: Теохаров Аудио – материјализација на една желба; 75 години Зенхајзер; Sony Venice и FX9 камкордери; Дејвид Сарноф и појавата на телевизијата; ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ: Nano VNA – векторски анализатор на RF мрежи; ЕЛЕКТРОНИКА: Двопојасна активна свртница со delay, shelf и notch (2); Гитарски ефекти – педали (1); Микро-понг – рачна видеоконзола; Едноставни CMOS аларми (2); Школа за електроника: Аларми за температурна промена; Тестер на зенер-диоди; ЕЛЕКТРОТЕХНИКА: XGT – нова визија за иднината; АВТОМОБИЛСКА ТЕХНИКА: Серијата CLA 2019 од Мерцедес; МАКЕТАРСТВО И МОДЕЛАРСТВО: Акробатски РУ модел изработен со 3Д печатење; ГРАДЕЖНИШТВО И АРХИТЕКТУРА: Топлинска изолација на фасади: Опасност од пожар (3); НАУЧНА ФАНТАСТИКА: Вовед во научната фантастика; Возбудливи времиња; МЕДИЦИНА: Кетогена исхрана; Хроника на една (не)најавена пандемија; ЕУРЕКА: Фитнес стол; Писма и исправки

Повеќе

 

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.