Емитер 3/2013

Година:

2013


Број на списание:

177


Издавач:

ЕМИТЕР

Печатено издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

130 денари / 2,10 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

65,00 денари / 1,10 € 


Статии во овој број:

ЕЛЕКТРОНИКА: Дигитален ехо-реверб процесор EERеev-4 (1); Методи за тестирање апликации за PIC-микроконтролери; МЕТАЛСТВО И МАШИНСТВО: Изработка на водоводни системи (1); АУДИО И ВИДЕОТЕХНИКА: Операциона сала: Модификација на звучникот Ei Radio Akustika; АЕРОНАУТИКА: Авионите на иднината веќе се проектираат (2); АВТОМОБИЛСКА ТЕХНИКА: Испитување на вакуумот на ото моторот; АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Нов начин за истражување на далечни галаксии; Спектрограм на егзопланета од нејзиното сопствено зрачење; ИНФОРМАТИКА: Софтвер за управување со партиции; Препораки за безбедно сурфање; ЕЛЕКТРОТЕХНИКА: Неверојатниот Тесла (1): 120 години од првата јавна презентација на радиопренос; ЕЛЕКТРОНИКА: Школа за електроника: Дигитален универзален инструмент; Сигнал-трасер; Новости од електрониката; Сензор за три светлински нивоа; ФОТОТЕХНИКА: Филтри за црно-бела фотографија; ИНФОРМАТИКА: Интел на Светскиот конгрес за мобилна телефонија во Барселона; Совладајте музички инструмент со помош на вашиот комјпутер; АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Имало ли живот на Марс пред тој да се појавил на Земјата?; ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ: Воведување на нова технологија за ултра брз оптички интернет; МЕДИЦИНА: Течно злато од ризницата на природата; Прополисот – и храна и лек; ОМНИБУС: Заблуди, измами и вистини: Контроверзни ознаки на тубите од козметички производи; Многу кратки информации од сите области на науката и техниката...

Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.