Емитер 3/2014

Година:

2014


Број на списание:

188


Издавач:

ЕМИТЕР

Печатено издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

130 денари / 2,10 € 


Електронско издание:


Статус на залиха:

има  


Цена:

65,00 денари / 1,10 € 


Статии во овој број:

ЕЛЕКТРОНИКА: 200W Hi-Fi засилувач во класа Д (1); ИНФОРМАТИКА: "Врие" во средната категорија!; АЕРОНАУТИКА: Хеликоптер МИ-8; АСТРОНОМИЈА И АСТРОНАУТИКА: Астрохемија: молекулите и реакциите на вселената; Не постојат црни дупки?; АВТОМОБИЛСКА ТЕХНИКА: Водородот како гориво за автомобилите; АУДИО И ВИДЕОТЕХНИКА: Сони доминирал на XXII Зимски олимписки игри во Сочи; ЕЛЕКТРОНИКА: Мал аудиозасилувач со TBA820M; Регулатор на температура (2); ЕНЕРГЕТИКА: Енергетска ефикасност (3); ИНФОРМАТИКА: AMD Kaveri – потполно нов концепт!; РОБОТИКА: 5-то јубилејно издание на РобоМак; АВТОМОБИЛСКА ТЕХНИКА: Збор-два за суспензијата; Францускиот летачки автомобил Vaylon Pegase; АУДИО И ВИДЕОТЕХНИКА: Роботизиран систем на тв-камери (2); БИОЛОГИЈА: Микориза – подземен растителен интернет; ЕЛЕКТРОНИКА: Фенерче од јајце; Школа за електроника: L293(D) – драјвер за мотори; Новости од електрониката; ИНФОРМАТИКА: Viber за десктоп; МЕДИЦИНА: Зошто не треба да земате антидепресиви; Главоболка; ЕКОЛОГИЈА: Пречистителна станица за отпадни води (1); ХЕМИЈА: Со имитација на биоматеријал до нови наноматеријали?; ОМНИБУС: Зошто има се повеќе метеоропати?; + Многу кратки информации од сите области на науката и техниката...

Повеќе

 

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter)

Пријавете се за нашиот е-Билтен (Newsletter) и редовно и навремено добивајте ги сите информации и новости од целокупниот делокруг на нашето работење: новости од науката и техниката, информации за нови производи и понуди од нашата е-продавница, како и информации за активностите на ЕМИТЕР и на нашите бизнис партнери. Ќе добивате максимум две пораки седмично.

Важна напомена: вашите податоци се исклучиво за интерната база на читатели/корисници и нема да бидат дадени на трети лица, а при тоа секогаш имате можност да се одјавите од нашата мејлинг листа.